Dobrodošli na moji strani!

 

 

 

Sem Špela, originalno Idrijčanka, glede na trenutni naslov pa Mariborčanka.

Zaključujem magistrsko stopnjo na Pedagoški fakulteti v Mariboru in uživam še zadnje študentsko leto.

Obožujem mango! Narezan na slastne kockice, sveže stinjen mangov sok ali mangov sladoled.

Ni pomembno, samo da je mango. 😀

Največkrat me boste videli v oblačilih s pikicami, črtami ali rožami. 

Naravnost obsedena sem s temi vzorci. 🙂

Obožujem tudi vse, kar je vintage.

Nekoč bi si rada opremila stanovanje v vintage slogu

in se v službo vozila z starodobnikom. ♥

In kako se je vse začelo?

Že tam, v srednji šoli, ko je bila duša preveč nemirna, srce pa si je želelo na pot. Takrat sem rekla, da bom po končanem študiju vzela prosto leto in se odpravila na pot. Za celo leto. Do takrat pa pridno delala in si prislužila denar, da svoje želje uresničim.

Tako sem se leta 2017 podala na pot. Sicer ne za celo leto in ne čisto sama, kot sem si sprva želela, pa vendar je 4 mesece kar lepa doba. Danes sem vesela, da sem sledila svojim sanjam in takrat z nahrbtnikom na ramenih preštopala polovico jugovzhodne Azije.

Od takrat naprej sem vsako leto v tujini preživela vsaj četrtino leta. Večinoma so to bila potovanja v lastni režiji v kombinaciji s prostovoljnim delom, kar nekaj pa je bilo tudi izmenjav in treningov v tujini.

Konec leta 2017 sem se prvič na pot podala s svojo mamo. Lahko trdim, da je bila to prav posebna izkušnja, za naju obe. Mama je prvič izkusila backpackersko življenje (vam rečem, prava carica :D), jaz pa kako je, če si odgovoren za čisto vse. Res, čisto vse. Takrat sem imela grozen strah govoriti v angleščini, saj moja angleščina ni bila dobra. Vendar sem z mamo, ki se v angleščini ni znala niti predstaviti, pristala na veliki preizkušnji. In jo tudi uspešno prestala.

Leto 2018 je zaznamovalo moje prvo pravo solo potovanje. Izbrala sem si Oman in verjemite mi, ne bi mogla izbrati boljše destinacije. Po prvem potovanju v Oman me je pot ponovno ponesla na Bližnji vzhod in vsega skupaj sem tam preživela kar 5 mesecev, izkusila pa vse sezone, tudi tisto poletno, najtoplejšo.

Leto 2019 ni ostalo v znamenju enega kontinenta. Še vedno sem se rada vrnila v Oman, tudi željo po ponovnem obisku Azije sem malo potešila, največ pozornosti pa je tokrat imel Balkan. Podala sem se na Balkan trip s svojim avtomobilom Srečkom, mini kamperjem.

Kaj pa leto 2020?
Zaenkrat je to leto v znamenju notranjih potovanj in refleksij.
In tako je tudi nastal blog Vse strani neba. Prav tu bi z vami želela deliti del sebe. Svoje misli in izkušnje. Svojo zgodbo. Svoja doživetja.
In prepričana sem, da se bo prav za vsakega našlo kaj zanimivega za branje.
Hvala ker me spremljate na moji poti. 🙂